Om mig

 Titti Alvarsson
Leg. Biomedicinsk analytiker.
Studerat vid Vårdhögskolan i Sundsvall.

Jag heter Titti Alvarsson och är utbildad Biomedicinsk analytiker. Tog min examen 1985 och har sedan dess arbetat på Klinisk kemi, Falu lasarett och sedan på laboratoriemedicin, Gävle sjukhus.

År 2009 blev jag sjuk och gick till den lokala vårdcentralen. Läkaren ställde diagnos ”utbränd” och skrev ut antidepressivt medel samt rekommenderade vila.

Problemet var dock inte att jag kände mig deprimerad, utan att jag hade ständig värk i kroppen som flyttade sig till olika ställen, samt en migränliknande huvudvärk och framför allt en obeskrivlig trötthet.

År 2010 sade jag upp mig från mitt arbete i Gävle och flyttade hem till Dalarna igen. Jag var fortfarande sjuk och kunde sova långt mycket mer än normalt. Ibland var det så illa att jag inte kunde vara uppe mer än ett par timmar på dagen.

År 2012 hamnade jag på infektion i Falun och där blev jag kvar i en vecka med intravenöst antibiotika pga att mina njurar hade blivit påverkade av bakterier. Efter behandlingen blev jag så bra att jag kunde börja arbeta igen, men glädjen höll inte länge. På hösten blev jag sjuk igen och ingen visste vad det var för fel. Läkaren tog då ett borreliaprov som var negativt, vilket senare skulle visa sig vara felaktigt.

År 2014 fick jag så äntligen klarhet i vad som orsakade mina problem. Jag fick då möjligheten att träffa en ungersk läkare i Budapest, som varit sjuk själv i borrelia, och hade forskat kring fästingburna infektioner i 30 år. Han använde sig av mörkfältsmikroskopi, vilket jag förstod utan problem eftersom jag själv mikroskopierat i många år. Med den metoden kunde man tydligt se vissa bakterier och parasiter. Så för mig var det en stor dag då jag själv kunde se på mitt eget blod, och kunna konstatera att de problem som jag haft under flera år berodde på borrelia!

Jag fick till slut en läkare som skrev ut antibiotika och jag blev långsamt bättre. Började stärka mitt immunförsvar med bland annat vitaminer och mineraler som är rika på antioxidanter, och lade även till ASEA, som är ett speciellt vatten som innehåller redox signalmolekyler. Dessa molekyler är helt nödvändiga för att våra celler ska hålla sig friska. Även våra celler tillverkar signalmolekyler, men med åren och yttre faktorer som stress, sjukdom osv, så avtar produktionen. Det är bland andra en atomfysiker vid namn Gary Samuelson i USA som har utvecklat detta under många år. Nu mår jag betydligt mycket bättre och vill gärna hjälpa andra människor att bli friska.